Testamentti - Lahjakirja - Kauppakirja - Verosuunnittelu

Tiesitkö, että testamentti on merkittävä verosuunnittelun väline, vaikka et haluaisikaan muuttaa perimisjärjestystä?

Oletko varmistanut, että jättämäsi perintö on saajalleen avio-oikeudesta vapaata omaisuutta?

Kuulutko uusioperheeseen tai haluatko yksinkertaistaa perinnönjakoa?

Jos vastasit yhteenkin yllä olevista myönteisesti, suosittelen harkitsemaan testamentin laatimista ammattilaisen avulla

Testamentti on asiakirja, joka edellyttää aina asiakkaan henkilökohtaisen tilanteen ja toivomusten huolellista selvittämistä. Useiden eri vaihtoehtojen ja veroseuraamusten läpikäyminen tuottaa parhaan lopputuloksen. Myös muut olemassaolevat asiakirjat esimerkiksi avioehtosopimus vaikuttavat asiaan. Siksi testamenttia ei kannata lähteä tekemään asiakirjamallien pohjalta.

Henkilökohtaisen keskustelun lopputuloksena syntynyt asiakirja vastaa tarpeitasi ja täyttää lain edellyttämät vaatimukset. Vältyt siltä riskiltä, että valmiita malleja käyttäen tehtyihin asiakirjoihin tulee esteellinen todistaja tai muu muotovirhe, jolloin asiakirja on pätemätön. Riskinä on myös se, että asiakirjoissa käytetään termejä, joiden merkitystä ei ymmärretä oikein (esimerkiksi hallintaoikeus, omistusoikeus, avio-oikeus, perimysoikeus, vallintaoikeus, oikeus lakiosaan). Erilaiset termit johtavat erilaiseen taloudelliseen ja oikeudelliseen lopputulokseen. Eroja on vaikea hahmottaa valmiita malleja käyttäen, jolloin rahallinen vahinko voi realisoitua ylimääräisen veron muodossa. Joskus asiakas ei tule edes tietoiseksi siitä, että asiakirjan sanamuoto aiheuttaa turhaa veroa.

Jos olet kiinnostunut testamentin, lahjakirjan tai kauppakirjan suunnittelusta tai verosuunnittelusta, voit ottaa minuun yhteyttä. Palvelen asiakkaitani räätälöidysti ja vankalla kokemuksella.

Testamentilla päätät mahdollisesti koko työelämäsi aikaisten ansioiden ja muun omaisuutesi kohtalosta - Suosittelen panostamaan yksilölliseen palveluun ja vaihtoehtojen läpikäymiseen.

Monipuolista osaamista

Saat seuraavat palvelut:
  • lahjakirjan laadinta
  • testamentin laadinta
  • kauppakirjan laadinta
  • verotusvaikutusten selvittäminen
  • verotusprogression hajauttaminen
  • puolison avio-oikeuden poissulkeminen