Testamentti - Lahjakirja - Kauppakirja - Verosuunnittelu

Tiesitkö, että testamentti on merkittävä verosuunnittelun väline, vaikka et haluaisikaan muuttaa perimisjärjestystä?

Oletko varmistanut, että jättämäsi perintö on saajalleen avio-oikeudesta vapaata omaisuutta?

Kuulutko uusioperheeseen tai haluatko yksinkertaistaa perinnönjakoa?

Jos vastasit yhteenkin yllä olevista myönteisesti, suosittelen harkitsemaan testamentin laatimista ammattilaisen avulla.

Oletko lahjoittamassa omaisuuttasi esimerkiksi lapselle tai lapsenlapselle?

Henkilökohtaisen keskustelun lopputuloksena syntynyt asiakirja vastaa tarpeitasi ja täyttää lain edellyttämät vaatimukset. Vältyt esimerkiksi siltä riskiltä, että valmiita pohjia käyttäen tehtyihin asiakirjoihin tulee esimerkiksi esteellinen todistaja, jolloin asiakirja on pätemätön. Riskinä on myös se, että, että asiakirjoissa käytetään vääriä termejä (hallintaoikeus, omistusoikeus, avio-oikeus, perimysoikeus, vallintaoikeus, oikeus lakiosaan jne.). Erilaiset valinnat johtavat myös erilaiseen taloudelliseen lopputulokseen verotuksellisesti. Eroja on vaikea hahmottaa valmiita malleja käyttäen, jolloin rahallinen vahinko voi realisoitua ylimääräisen veron muodossa. Joskus asiakas ei tule edes tietoiseksi siitä, että asiakirjan sanamuoto aiheuttaa turhaa veroa.


Jos olet kiinnostunut testamentin, lahjakirjan tai kauppakirjan suunnittelusta tai verosuunnittelusta, voit ottaa minuun yhteyttä. Palvelen asiakkaitani räätälöidysti ja vankalla kokemuksella.

Monipuolista osaamista

Saat seuraavat palvelut:
  • lahjakirjan laadinta
  • testamentin laadinta
  • kauppakirjan laadinta
  • verotusvaikutusten selvittäminen
  • verotusprogression hajauttaminen
  • puolison avio-oikeuden poissulkeminen